İşleminiz gerçekleştiriliyor. Lütfen bekleyiniz...

  1. Vitaminler
  2.  › 
  3. Sindirim Probiyotik
  4.  › 
  5. Glutensiz Unlar
Glutensiz Unlar

Glutensiz Unlar

Devamını oku »

Glutensiz Un Nedir?

Un denildiği akla ilk önce glutensiz unlar değil de buğday unu gelir. Buğday, arpa veya çavdardan yapılan unlar glüten içerir. Gluten içeren gıdalar, çölyak hastalığı ya da glüten alerjisi gibi rahatsızlıklara sahip olan bireyler için önerilmez. Glutensiz besinler, böylesi rahatsızlıklara alternatif olabilecek oldukça fazla seçenek sunmaktadır ve günümüzde bu alternatif unları bulmak giderek daha kolay hale gelmeye başlamıştır.

Yüksek proteinli glutensiz unlar tahıllardan elde edilmez, garbanzo fasulyesi, fava fasulyesi ve soya fasulyesi gibi baklagillerin öğütülmesiyle elde edilir. Bu unlar yoğun ve genellikle güçlü bir tada sahiptir.

Gluten İçermeyen Besinler Nasıl Yapılır?

Glutensiz yiyecekler, glutensiz un ile yapılır.  Glutensiz markalar farklı karışımlara sahiptir ve bu karışımlar markadan markaya farklılıklar gösterebilir. Glutensiz un, pirinç unu, teff unu, tapyoka unu, sorgum unu, patates nişastası, garbanzo unu veya karabuğday unu içerebilirler. Bu unlar ayrıca çok ince öğütülmüş glutensiz badem unu veya glutensiz fındık unu içerebilir. Bu ve benzeri içeriklerdeki unlar ile glutensiz ekmek ya da glutensiz makarna yapabilmek de mümkündür.

Glutensiz un için temel bileşenler çok farklı olabileceğinden, farklı markalarla pişmiş ürünlerde farklı sonuçlar alınabilirsiniz. Bu da yapılan tarife farklı bir tat ve doku verecektir. Dolayısıyla pişirdiğiniz yiyeceklerde benzer tatlar yakalamak adına çeşitli markaları deneyerek kendiniz için bir ürün bulabilir, glütensiz diyet listenizde tutarlı lezzetler yakalayabilirsiniz.

disclaimer

Mobil görünüm için tıklayın.
Top