İşleminiz gerçekleştiriliyor. Lütfen bekleyiniz...

  1. Vitaminler
  2.  › 
  3. Diğer Takviyeler
  4.  › 
  5. Amino Asitler
  6.  › 
  7. Nature's Bounty
Amino Asitler

Nature's Bounty Amino Asitler

Devamını oku »
1 ürün listeleniyor.
437 TL
SEPETE EKLE
14,57 TL / Porsiyon Porsiyon Başı Fiyat: 14,57 TL

Amino Asitler Hakkında

Amino asitler proteinin yapı taşlarıdır. Proteinler ise uzun amino asit zincirleridir. Vücudumuz, her birinin görevi olan binlerce farklı proteine sahiptir. Her proteinin kendi amino asit dizisi vardır. Bu diziler, proteinin vücudumuzda farklı şekiller almasını ve farklı işlevlere sahip olmasını sağlar.

Amino asitleri alfabenin harfleri gibi düşünebilirsiniz. Harfleri çeşitli şekillerde bir araya getirdiğinizde farklı kelimeler elde etmiş olursunuz. Aynı şey amino asitler için de geçerlidir; çeşitli şekillerde bir araya geldiklerinde farklı proteinler elde edilebilir.

Amino Asitlerin Yapısı

Amino asit organik bir kimyasaldır. Organik kimyasallar karbon-hidrojen bağları içerir. Tüm amino asitlerin aynı temel yapıya sahip olduğu bilinmektedir. Her molekülün bir bazik amino grubu, bir karboksilik asit grubu, bir hidrojen atomu ve bir R-grubu veya yan zincir grubu ile birbirine bağlı, merkezi karbon atomu vardır. R grubu, amino asitleri birbirinden ayıran şeydir. R grubu, her amino asidin kimyasal yapısını belirler. Kimyasal yapısı, diğer amino asitlerle ve çevresiyle nasıl etkileşime gireceğini etkiler. Amino asitlerin peptit bağları ile birbirine bağlandığı ve protein haline geldiği bilinmektedir. 

Esansiyel Amino Asitler

Esansiyel (temel) amino asitler vücut tarafından üretilemez. Sonuç olarak, yiyecekler ya da takviye yoluyla alınabilir. Dokuz temel amino asit şunlardır: Histidin, izolösin, lösin, lisin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valin.

Esansiyel Olmayan Amino Asitler

Vücudun 11 amino asidin geri kalanını kendi ürettiği bilinmektedir. Bunlara esansiyel olmayan amino asitler denir. Esansiyel olmayan amino asitler; alanin, arginin, asparagin, aspartik asit, sistein, glutamik asit, glutamin, glisin, prolin, serin ve tirozindir.

Amino Asit Takviyesi Markaları

Farklı form ve içerik tipi ile karşımıza çıkan amino asit takviyelerinin üretiminde, pek çok marka öne çıkar. Nature’s Bounty,  Solgar, Big Joy ve Venatura gibi markaların, kapsül, toz, tablet ve sıvı formlarda yer alan amino asit takviyelerini vitaminler.com üzerinden keşfetme imkanı bulabilirsiniz.

Amino Asit Ürün Çeşitleri

Amino asit takviye ürünleri; aromasız ve çilek/portakal gibi çeşitli aromalara ve formlara sahip seçenekleriyle, farklı tüketim alışkanlıklarına cevap verecek alternatiflerden oluşur. Esansiyel amino asitleri bir arada barındıran ürünlerin yanı sıra L-karnitin, glutamin ve arjinin gibi amino asitleri tek başına barındıran takviyeler de mevcuttur.

Amino Asit Takviyesi Formları

Amino asitler söz konusu olduğunda, birçok seçenek bulunur. Aminoasit takviyeleri genelde kapsül formunda karşımıza çıkar. Ayrıca tablet, sıvı ve toz gibi farklı formlarda da yer alır. Bu formlar, ayrı kullanım kolaylıkları ile öne çıkar. Kapsül olarak yutma zorluğu çekenler sıvı formda yer alan amino asit takviyelerini kolayca tüketebilir. Aromasız amino asit takviyelerinin yanı sıra portakal ve çilek gibi aromalı takviye çeşitleri de keyifli içim imkanı sunabilir.

Kapsül

Kapsül formundaki amino asit takviyeleri koruyucu amacı güden bir dış kabuk içerisinde yer alır. Bahsedilen bu dış kabuk ile vücut sisteminde emilir ve metabolize edilir. Kapsül şeklindeki takviye ürünleri genelde tabletlerden daha hızlı parçalanma eğilimindedir. Tablet formu gibi pratik şekilde besin takviyesi almak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.

Saşe

Saşe formda yer alan amino asit takviyeleri, kimileri için kullanımı daha kolay ve pratik hale getirir. Kolay bir şekilde taşınabilir ve tüketilebilir. Saşe takviyeler, sadece kullanacağınız zaman açma imkanı sunan paketleri sayesinde hijyenik kullanım imkanı da sağlar.

Sıvı

Sıvı formdaki amino asit takviyeleri tablet ve kapsül formdaki takviyeleri yutmakta zorluk çeken kişiler tarafından, içimi kolay olduğu için tercih edilir.

Tablet

Tablet formdaki aminoasit takviyeleri katı, sert ve pürüzsüz yüzeye sahiptir. Gereken durumlarda; kullanılan içerik ve takviye çeşidine göre ikiye bölünerek de tüketilebilir.

Toz

Toz formdaki amino asit takviyeleri keyifli bir tüketim sunmak amacıyla farklı aromalarla da zenginleştirilmiştir. Aromasız olarak da yer alan toz formdaki amino asit takviyeleri, su veya diğer içeceklerle tüketilebilir.

Amino Asit Takviyesi Fiyatları

Her takviye ürünlerinde olduğu gibi amino asit takviye ürünlerinin fiyatları da ürünlerin markasından içeriğinde yer alan tüm bileşenlere, ambalajına ve gramajına bağlı olarak değişkenlik gösterir. İncelediğiniz aminoasit takviyelerini %100 orijinal ürün garantisi, size özel olarak hazırlanmış indirimler, farklı ödeme imkanları ve aynı gün kargo hizmeti ile vitaminler.com üzerinden satın alabilirsiniz.


Sıkça Sorulan Sorular

Amino Asit Nedir?

Amino asitler esas olarak azot, karbon, hidrojen ve oksijenden oluştuğu bilinen organik bileşiklerdir.

Amino Asitler Ne İşe Yarar?

Genellikle proteinlerin yapı taşları olarak adlandırılan amino asitler, vücudunuzda birçok noktada rol oynayan bileşiklerdir.

Amino Asit Kullanımın Faydaları Nelerdir?

Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için burayı tıklayın.

Amino Asit Takviyeleri Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Her takviye ürünü alırken olduğu gibi amino asit takviyesi alırken doktorunuzun önerileri ve takviye ürünün üzerinde yer alan açıklamaları dikkate alarak karar vermeniz tavsiye edilir. Güvenilir markalara ait takviye ürünlerini satın alırken ürünün orijinal olup olmadığına muhakkak bakılmalıdır. Onay ve izin numaraları, ayrıca üretici firmanın ürüne dair barkod ve lot numaraları da dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Almış olduğunuz ürüne ait ambalajın tahrip edilmemiş ve bozulmamış olması da önemlidir.

Amino Asit Takviyeleri Nasıl Kullanılmalı?

Her türlü takviyeyi kullanmadan önce de uzman görüşü almanızda fayda var. Yaş, cinsiyet ve kronik rahatsızlıklar gibi etmenler, bu anlamda dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alabilir. Doktorunuzun tavsiyesiyle ne zaman ve nasıl kullanacağınıza karar verebilirsiniz. Takviye ürünün üzerindeki kullanım bilgileri de bu anlamda size yardımcı olacaktır.

Amino Asit Takviyeleri Hangi Sıklıkta Kullanılmalı?

Amino asit kullanım sıklığı mevcut yaşantınız, beslenme şekliniz ya da sağlık durumunuz gibi faktörler nedeniyle farklılık gösterebilir. En iyi karar için doktorunuza danışmanız önerilir.

Amino Asit Hangi Besinlerde Bulunur?

Dokuz temel amino asidin tümünü içeren gıdalara “tam proteinler” denir. Bu gıdalar arasında sığır eti, kümes hayvanları, balık, yumurta, süt, soya, kinoa ve karabuğday bulunur. Tüm esansiyel amino asitleri içermek ile birlikte bazılarını içeren gıdalara “eksik proteinler” denir. Bu yiyecekler arasında fındık, tohum, fasulye ve bazı tahıllar bulunur.

Amino Asit Takviyesi Nereden Satın Alınır?

Amino asit takviyeleri; ürün içeriklerinin yer aldığı tablo, günde kaç defa ve ne kadar alınacağına dair kullanım önerisi gibi birçok bilgiye ulaşabileceğiniz, fiziksel ve online mağazalar aracılığıyla satın alınabilir. Ayrıca deneyimli satış temsilcilerinin sahip oldukları bilgileri paylaştığı fiziksel mağazalar aracılığıyla da ürünlerin içeriklerine ve kullanım koşullarına dair bilgi edinmek mümkündür. Vitaminler.com üzerinden dilediğiniz amino asit takviyesini size özel imkanlarla satın alabilirsiniz.


Kaynaklar:

1. Biochemistry, Essential Amino Acids, 2021

2. Functional Amino Acids In Nutrition And Health, 2013

3. Acquired Amino Acid Deficiencies: A Focus on Arginine and Glutamine, 2017

Mobil görünüm için tıklayın.
Top