İşleminiz gerçekleştiriliyor. Lütfen bekleyiniz...

  1. Vitaminler
  2.  › 
  3. Bitkisel Ürünler
  4.  › 
  5. Spirulina Yosunu
Spirulina Yosunu

Wefood Spirulina Yosunu

Devamını oku »
1 ürün listeleniyor.
Bu ürünler için stok tükenmiştir

Spirulina Hakkında

Spirulina yosunu hem tatlı hem de tuzlu suda yetişebilen bir yapıdadır. Eski Aztekler tarafından tüketildiği bilinen spirulina birçok besin içerir. NASA’nın uzayda yetiştirilebileceğini önermesi nedeniyle yeniden popülerlik kazanmış ve beslenme dünyasında konuşulur olmuştur. Astronotlar tarafından gıda takviyesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Spirulina yosununun 100 gramında yaklaşık 57 gram protein bulunur. Protein içeriğinin yanı sıra; B1, B2, B3 vitaminleri, magnezyum, demir, bakır gibi mineral ve vitaminler içerir.

Spirulina Formları

Spirulina yosunu takviyeleri; tablet, kapsül ve toz gibi farklı formlarda karşımıza çıkar. Bahsettiğimiz formlar, kişilere kullanım açısından farklı kolaylıklar sunar. Bunun dışında ısırgan otu ve kelp yosunu gibi diğer bileşikleri de bünyesinde barındıran bitkisel destekli gıda takviyelerinin içinde de yer alabilir. Farklı formlarda üretilen spirulina takviyelerini, geniş bir yelpazeye yayılan marka çeşitliliği ve farklı servis miktarları ile Vitaminler.com’da inceleyebilirsiniz.

Tablet

Söz konusu ağızdan alınan takviyeler olduğunda genelde tablet ve kapsül formlar öne çıkar. Tablet formlar, sindirim sisteminde parçalanmak üzere üretilmiştir ve katı, sert, pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Gerekli durumlarda; kullanılan içerik ve takviye çeşidine göre değişmekle birlikte ikiye bölünerek de tüketilebilir. Tablet formundaki spirulina yosunu takviyeleri; toz formdaki takviye ürünlerini kullanmakta güçlük çeken kişiler tarafından, pratik olması nedeniyle kullanılır.

Kapsül

Kapsül formundaki spirulina yosunu takviyeleri, koruyucu amacı güden; jel ya da sert şekildeki bir dış kabuk içerisinde yer alır. Bahsedilen dış kabuk ise sindirim sisteminde parçalanır. Yine tabletlerde olduğu gibi vücut sisteminde emilir ve metabolize edilir. Kapsül şeklindeki takviye ürünleri genelde tabletlerden daha hızlı parçalanma eğilimindedir. Tablet formu gibi pratik şekilde besin takviyesi almak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.

Toz

Toz formundaki spirulina yosunu takviyeleri, çeşitli içecek ve yiyeceklere; smoothie, shake gibi tariflere eklerek farklı kullanım olanağı sunar.

En İyi Spirulina Markaları

Birden fazla form ile sunulan spirulina yosunu takviye ürünlerinin üretiminde, pek çok marka ön planda yer alır. Assos ve Solgar gibi markalar yurt dışı merkezli üretim yapan en iyi spirulina takviyesi markaları arasında sayılabilir. Türkiye menşeli Naturiga, The Lifeco ve Wefood gibi markaların spirulina yosunu takviyelerine; daha ulaşılabilir orandaki fiyatlarla erişerek, dilediğiniz formdaki spirulina yosunu çeşitlerini keşfedebilirsiniz.

Spirulina Tozu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Spurilina tozu seçerken ve satın alırken; güvenilir markalara ait olan takviye ürünlerinin, orijinal olup olmadığı muhakkak kontrol edilmelidir. Takviye ürün, T. C. Tarım ve Orman Bakanlığı onayı ve izin numaralarına bakıldıktan sonra değerlendirilmelidir. Ayrıca üretici firmanın ürüne dair barkod ve lot numaralarının yer alıp almadığı da dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Almış olduğunuz spirulina tozu ürününe ait ambalajın bozulmamış ve tahrip edilmemiş olması da aynı şekilde önem teşkil eder.

Spirulina Yosunu Takviyesi Fiyatları

Her takviye üründe olduğu gibi spirulina yosunu takviyesinde de fiyatlar, ürün içerisinde yer alan bileşenlere, ürünün gramajına ve formuna göre değişkenlik gösterir. İncelediğiniz spirulina yosunu takviyesini %100 orijinal ürün garantisi, size özel indirimler, farklı ödeme seçenekleri ve aynı gün kargo imkanıyla vitaminler.com üzerinden satın alabilirsiniz.


Sıkça Sorulan Sorular

Spirulina Nedir?

Dünyadaki sıcak bölgelerde yer alan göllerde yetişen mavi-yeşil algler, geleneksel olarak yüzyıllar boyunca besin kaynağı olarak kullanılmıştır. Mavi-yeşil alglerin popüler biçimi olan spirulina ise günümüzde günlük takviyelerde kullanılmasıyla adından söz ettirir. Spirulina, mavi-yeşil bir renge ve yoğun bir tada sahiptir.

Spirulina Ne İşe Yarar?

Vitamin ve minerallerin genel sağlık üzerindeki etkileri bilinmektedir. Bu anlamda bilim insanları tarafından, birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındıran spirulina yosunu üzerine araştırmalar yapılmıştır. Spirulinanın ne işe yaradığına dair detaylı bilgiyi buraya tıklayarak edinebilirsiniz.

Spirulina Yosununun Faydaları Nelerdir?

Birçok besini içine barındıran spirulina yosununun; egzersiz, beslenme ve vitamin ihtiyacı üzerindeki rolü, araştırmalar sayesinde incelenmiştir. Bu konu hakkında detaylı bilgi edinmek adına Spirulina Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Spirulina Yosunu Nasıl Kullanılır?

Spirulina biraz yoğun bir tada sahiptir. Toz şeklindeki spirulina takviyeleleri genellikle yoğurt, meyve suyu ve smoothie gibi yiyecek ve içeceklere karıştırılarak tüketilir. Toz şeklinde kullanmayı tercih etmeyen kişiler tarafından kullanılan kapsül ve tablet formundaki spirulina takviyeleri ise su ile tüketilir.

Spirulina Yosunu Kilo Aldırır mı?

Spirulina yosunu takviyesi, ürün üzerinde önerilen oranda kullanıldığı takdirde düşük kaloriye sahiptir. Kilo alma konusu aslında kişinin günlük total kalori alımı ve harcadığı enerji miktarına bağlı olarak değişebilen bir durumdur.

Kimler Spirulina Takviyesi Kullanabilir?

Takviye ürünlerin insanlar üzerindeki etkileri; fiziksel durum, yaş ve cinsiyet gibi pek çok faktör nedeniyle farklılık gösterebilir. Satın almayı düşündüğünüz spirulina takviyesinin içeriğini göz önünde bulundurup, doktorunuza danışarak kullanmaya uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Spirulina takviyesi için kesin çizgilerle belirlenmiş bir yaş aralığı ve herhangi bir cinsiyete göre belirlenmiş kullanım sınırı yoktur. İhtiyaç halinde, doktor önerisi ve talimatlarıyla spirulina takviyesi kullanmayı düşünebilirsiniz.

Spirulina Yosunu Ne Zaman Kullanılır?

Spirulina yosunu günün herhangi bir saatinde, tok ya da aç karnına alınabilir. Spirulina takviyesi kullanmadan önce doktorunuza danışarak ve satın aldığınız spirulina yosunu takviyesinin kullanım içeriğini okuyarak, zamanı belirleyebilirsiniz.

Spirulina Takviyesi Ne Kadar Kullanılmalı?

Spirulina takviyesinin kullanım oranı üretici tavsiyelerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Kullanım oranı ve süresi; yaş, cinsiyet, vücut ihtiyaçları ve beslenme hedefleri gibi birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Sizin için uygun olan oran ve süre hakkında tavsiye almak adına doktorunuza danışabilirsiniz.

Spirulina Yosunu Nerede Bulunur?

Spirulina yosunu takviyesi, fiziksel ve online mağazalar aracılığıyla temin edilebilir. Farklı formlardaki ürün içeriklerinin yer aldığı tablo, günde kaç defa ve ne kadar alınacağına dair kullanım önerisi gibi pek çok bilgiyi de yine online mağazalar aracılığıyla öğrenerek satın alabilirsiniz. Ayrıca alanında deneyimli satış temsilcilerinin önerileri ve bilgi birikimleri aracılığıyla fiziksel mağazalarda da ürünlerin içeriklerine dair ayrıntılı bilgi edinebilir ve böylece satın alabilirsiniz.

Spirulina Yosunu Vegan mı?

Spirulina doğadaki zengin bitkisel protein kaynaklarından biridir. Bu anlamda bitkisel protein kaynaklarına yönelen kişiler için alternatif sunar. Yine bitkisel bir içerik olması nedeniyle, vegan ve vejetaryen kullanımına uygundur.

Spirulina Takviyesi Nasıl Saklanmalı?

Çoğu takviye üründe olduğu gibi spirulina takviyesi de kapalı, serin, güneş ışığına maruz kalmayan ve kuru olan bir ortamda saklanmalıdır. Satın alınan takviye ürünlerinin üzerinde yer alan saklama koşullarına ve son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.


Kaynaklar

  1. Characterization of Spirulina Biomass for CELSS Diet Potential, 1988
  2. Antioxidant, Immunomodulating, and Microbial-Modulating Activities of the Sustainable and Ecofriendly Spirulina, 2017
  3. Effects of Spirulina supplementation on obesity: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials, 2017
  4. Spirulina Supplementation Improves Oxygen Uptake in Arm Cycling Exercise, 2020

 

Mobil görünüm için tıklayın.
Top